Barlovci, 23.8.2015. - Nedjeljna sveta misa bila je posebno svečana za obitelji Danilek, Savarin i Bajlović, tri djevojčice, koje su se pripremale za svoj otajstveni susret s Kristom u euharistiji, pod prilikama kruha i vina. Veselje je to za njih i obitelji iz koje dolaze, ali i za veliku obitelj koju zovemo župna zajednica. Župna zajednica je sada vrlo mala, ali velika vjerom kojom uspijevaju nadahnuti mlade naraštaje, pa možemo reći i ovogodišnje prvopričesnice Lanu (3.raz), Anamariju (4. raz) i Gabrijelu (3.raz).

Čestitke i najljepše želje prvopričesnicama i njihovim obiteljima. Njihova nevina mlada srca, iskrena vjera i ljubav prema Kristu pobuđuju onaj davni žar i vjerski zanos.  Uspavanu vjeru starijih vjernika nadahnjuje za promišljanje svojih puteva i da pođemo "putem Krista i ljubavi".

Ovako radosni trenuci postali su prava rijetkost. Rijetke su godine kada se u župi Barlovci podjeljuju prve pričesti, a ako i ima onda je to mali broj, najviše tri, ove godine. Sjetimo se prošlih godina, naših prvih pričesti i krizmi, od bjeline svečane odjeće mladih prvopričesnika ili krizmanika moglo se pomisliti da je pao snijeg na to malo područje, u dvorištu je zujalo kao u košnici od rodbine i prijatelja.
      Nu, ovih godina kada su ti, nekad mladi, sada roditelji, trebali nekako po redu dovoditi sada svoju djecu u svoju župu, njih nema. Raseljeni diljem zemaljske kugle svoju djecu na prvu pričest i krizmu i vjenčanje vode u neke nove župe za koje često nisu ni znali da postoje, nisu ih ni u snu vidjeli, a kamoli sebe u njima. To je život.

Zdravi i veseli bili gdje god ovo čitate. Radujmo se s ovim mladim prvopričesnicama i otvorima svoja srca Kristu kao što su i oni otvorili svoja dječija srca.

Wednesday, June 10, 2015 Josip Anušić Najave 30643
Proslava zaštitnika naše župe, sv. Vida, bit će u nedjelju 14. lipnja 2015., dakle, dan prije zbog lakšeg dolaska bivših, iseljenih, župljana. Svetu misu predvodit će fra Josip Božić, dugogodišnji gvardijan na Petrićevcu.
Friday, June 26, 2015 Josip Anušić Najave 31012
Najava: Na Gajiću u nedjelju 28.6.2015. proslava sv. Petra i Pavla u 10.30 sati. To je pučka misa za sve župljane i u isto vrijeme neće biti mise u župnoj crkvi. Svi znamo da je svetkovina apostolskih prvaka, svetih Petra i Pavla, 29. lipnja i ove godine to pada na dan ponedjeljak. Naš župnik, fra...
Monday, July 27, 2015 Josip Anušić Najave 30967
Gospa od Anđela ove 2015.g. dolazi na nedjelju. Proslava ovoga našega drugoga zaštitnika župe bit će u nedjelju 2.8. u 10.30 sat i, što je pogodno zbog mnogih iseljenih, a misno slavlje predvodit će biskup dr. fra Marko Semren, pomoćni banjolučki biskup. Napominjem i poziva se svaka dobra duša na...
Thursday, October 08, 2015 Josip Anušić Najave 31080
Subota 31.10. 2015. Dikevci, u 10.30 sati Gajić u 16.00 sati Nedjelja 1.11.2015. Svi Sveti Bijeda u 10.30 sati Crkvine 14.00 sati