Prvu pričest primile tri djevojčice

Kreirano: Utorak, 25 Kolovoz 2015 Napisao/la Josip Anušić

Barlovci, 23.8.2015. - Nedjeljna sveta misa bila je posebno svečana za obitelji Danilek, Savarin i Bajlović, tri djevojčice, koje su se pripremale za svoj otajstveni susret s Kristom u euharistiji, pod prilikama kruha i vina. Veselje je to za njih i obitelji iz koje dolaze, ali i za veliku obitelj koju zovemo župna zajednica. Župna zajednica je sada vrlo mala, ali velika vjerom kojom uspijevaju nadahnuti mlade naraštaje, pa možemo reći i ovogodišnje prvopričesnice Lanu (3.raz), Anamariju (4. raz) i Gabrijelu (3.raz).

Čestitke i najljepše želje prvopričesnicama i njihovim obiteljima. Njihova nevina mlada srca, iskrena vjera i ljubav prema Kristu pobuđuju onaj davni žar i vjerski zanos.  Uspavanu vjeru starijih vjernika nadahnjuje za promišljanje svojih puteva i da pođemo "putem Krista i ljubavi".

Ovako radosni trenuci postali su prava rijetkost. Rijetke su godine kada se u župi Barlovci podjeljuju prve pričesti, a ako i ima onda je to mali broj, najviše tri, ove godine. Sjetimo se prošlih godina, naših prvih pričesti i krizmi, od bjeline svečane odjeće mladih prvopričesnika ili krizmanika moglo se pomisliti da je pao snijeg na to malo područje, u dvorištu je zujalo kao u košnici od rodbine i prijatelja.
      Nu, ovih godina kada su ti, nekad mladi, sada roditelji, trebali nekako po redu dovoditi sada svoju djecu u svoju župu, njih nema. Raseljeni diljem zemaljske kugle svoju djecu na prvu pričest i krizmu i vjenčanje vode u neke nove župe za koje često nisu ni znali da postoje, nisu ih ni u snu vidjeli, a kamoli sebe u njima. To je život.

Zdravi i veseli bili gdje god ovo čitate. Radujmo se s ovim mladim prvopričesnicama i otvorima svoja srca Kristu kao što su i oni otvorili svoja dječija srca.

Hitova: 4606