Svečano s 10 svećenika i mnoštvom vjernika proslavljen zaštitnik župe sv. Vid

Kreirano: Subota, 15 Lipanj 2013 Napisao/la Josip Anušić

Barlovačka župna crkva, subota 15.6.2013., bila je mjesto proslave zaštitnika župe - sv. Vida mučenika. U lijepo uređenoj crkvi okupili su se župljani ove župe, najviše onih koji su ostali ovdje, nešto manje iseljenih bivših župljana, te znatan broj vjernika iz okolnih župa.  Jako lijep je osjećaj biti na svetoj misi gdje za oltarom stoji 10 svećenika. Koncelebriano misno slavlje predvodio vlč. dr. Anto Orlovac, uz župnika fra Duju Ljevara i ostale.  Svima je to na znanje da je današnji dan "veliki dan". Cijelu propovijed donosimo ispod ove vijesti u zasebnom članku. Pročitajte! Oplemenit će vas, proširiti vaše vidike i taknuti vas na činjenje dobra, življenja po kršćanskim načelima. Odnosno, kako je i sam propovjednik istaknuo: "biti kršćanski mučenik znači moliti i za progonitelje svoje, ne mrziti." 

Na kraju mise župnik je sve pozdravio, zahvalio vjernicima, svećenicima i časnim sestrama na dolasku. Potom je sve pozvao da se počaste i slobodno posluže kolačima, burekom, te po kojim pićem. Poziv je prihvaćen. Još dugo su vjernici međusobnio i sa svećenicima razgovarali u crkvenom dvorištu u bratskom ozračju. 

Svećenici koncelebranti u ovoj svetoj misi (s lijeva na desno, klik na fotku za povećanje):  dr. fra. Velimir Blažević, umirovljeni profesor teologije; mr. fra Ivo Orlovac gvardijan samostana Petrićevac; mr.sc. fra Bono Tomić, župnik u Trnu a rodom iz Kraljeve Sutjeske; vlč. Pero-Ivan Grgić, biskupski kancelar; fra Dujo Ljevar, župnik župe Barlovci, mons. dr. Anto Orlovac, biskupski vikar; mons.mr. Ivica Božinović, ravnatelj katoličke gimnazije u Banja Luci i župnik u Presnačama; vlč. Jerko Klinc, umirovljeni svećenik; mons. dr. Karlo Višaticki, župnik u Budžaku i profesor na Teologiji u Đakovu; vlč. Pero Čolić, župnik u Bosanskoj Gradišci. 

 

KLIK ZA FOTO GALERIJA BL Sv. Vid 15.6.2013. Barlovci

 

Hitova: 6716