Misa na Uskrs

Kreirano: Srijeda, 03 Travanj 2013 Napisao/la Josip Anušić
klik VIŠE FOTOGRAFIJA

Uskrs, 31.3.2013. - Nedjelja Uskrsa, zbog pomjeranja sata, trajala je jedan sat manje i to u noćnom dijelu dana. Znači, manje se spavalo, a onda još i jači pljusak u jutarnjim satima. Ipak, nije to smetalo vjernicima da dođu u župnu crkvu. Dosta je bilo onih od noći prije s vazmenog bdjenja, a došlo je i "novih" lica koji nisu uspjeli po mraku doći na vazmeno bdjenje noć prije. U dvorištu je pored novih lica, pa i nekih drugih automobila s novim registracijskim oznakama, bilo znatno više djece sa svojim roditeljima. Netko reče da je sličilo na "dječju misu", onu prije rata. Lijep je to bio osjećaj. Budile su se i uspomene ali i asocijacije s Uskrsom. Događaj simboličan za ovaj dan: slavi se uskrsnuće Kristovo na novi život , a ta brojna djeca i njihovi mladi roditelji bili su na kratko "uskrs župe". Možda proročanstvo i znak Božji da će u ovom crkvenom dvorištu još biti one dječje graje i igre, cike i smijeha. Ne daj Bože dugo čekati. Bog ih sve blagoslovio. 

Nakon mise, po običaju, u dvorištu je nastavljeno druženje, dijeljena su i razmjenjivana ukrašena i bojena jaja. Bilo je i kuckanja s najmlađima.

Oni druželjubiviji premjestili su se u župni stan u društvo sa župnikom fra Dujo Ljevar.

Na misi, u vrijeme propovijedi, pročitano je pismo biskupa Franje Komarice.

Dosto dobro pučko pjevanje uskrsnih pjesama predvodio je "Band u osnutku" (već 8 godinau osnutku), a svirala i animirala je ss.Marina Domić.

Hitova: 33551