fra IvoPoštovani župljani, 
Makar se nalazimo u neobičnom vremenu (zbog svima nama poznate pandemije), kroz sve ovo proteklo vrijeme život i djelatnosti u našoj župi odvijale su se prilično uobičajeno. Tijekom svega ovog vremena svete su se mise slavile redovito, kako u župnoj crkvi, tako i na filijali u Stranjanima. Tijekom korizme na oba smo mjesta obavljali pobožnost Križnog puta. Uskrsne smo blagdane proslavili uobičajeno. Međutim, posebni događaj u našoj župi bio je na drugu vazmenu nedjelju ili na mladi Uskrs. Tada smo slavili prvu svetu pričest. Šestoro naših mladih župljana po prvi put pristupilo je ovom sakramentu, naravno nakon što su dan prije pristupili sakramentu svete ispovijedi.

Makar je u ovom vremenu teško bilo što planirati, podijelit ću s vama ono što planiramo u narednom razdoblju. Ukoliko ne bi došlo do potpunog zatvaranja, ovogodišnji BLAGOSLOV POLJA nastojat ćemo obaviti uobičajenim redom. Subota, 24. 04. DIKEVCI, Nedjelja, 25. 04. BIJEDA, Subota 01. 05. BATKOVIĆA GROBLJE, Nedjelja, 02. 05. OJDANIĆA BRDO, Nedjelja, 09. 05. KULJANI (kod kapelice), te Nedjelja, 16. 05. CRKVENE. Ovdje smo napravili izmjenu. Naime uobičajeno je bilo da se Blagoslov polja na Crkvenama slavi na Spasovo. Kako je to radni dan, to smo na traženje mnogih odlučili da ubuduće Blagoslov polja i sveta misa na groblju CRKVENE BUDE U NEDJELJU NAKON SPASOVA. 

Planiramo održavati i čistiti groblja u skladu s prikupljenim sredstvima. Drugog načina  održavanja grobalja nemamo osim vaših dobrovoljnih priloga. Naša župa ima šest groblja: CRKVENE, BIJEDA, GAJIĆ, DIKEVCI, GRADINA i BATKOVIĆA GROBLJE. I to što su ona do sada uglavnom čišćena i održavana to treba zahvaliti onim našim župljanima koji daju svoje priloge. To su oni koji ovdje žive, a koji su malobrojni, te oni koji su odselili i koji uvijek nađu načina kako poslati svoj prilog (bilo preko župskog računa koji se nalazi u donjem desnom kutu ove naše stranice, bilo da putem WESTARN UNION pošalju na moje ime, bilo da sami uruče ili putem nekoga tko ovamo dolazi). U svakom slučaju, tko želi, uvijek nađe način. Isto tako, onomu komu nije stalo, uvijek nađe ispriku da to ne učini. Još jednom ponavljam: groblja se održavaju jedino vašim prilozima i dok bude vaših priloga, groblja će i biti održavana.

Nakon rata naša je župska crkva sanirana. Tomu je prošlo već više od dvadeset godina. Osjetila se potreba da bi crkvu trebalo okrečiti. Iz tog sam se razloga obraćao nekim institucijama, te sam prije otprilike mjesec dana od jednog državnog Ministarstva Bosne i Hercegovine iz Sarajeva dobio određena sredstva. Trebali bismo uskoro započeti s radovima. Uz krečenje crkve dolje pod korom formirat ćemo jedan prostor koji ćemo zimi koristiti za slavljenje svete mise. Taj će se prostor moći malo i zagrijati, te će biti prikladnije ovim našim preostalim, uglavnom starijim župljanima, zimi sudjelovati u svetoj misi. Također pozivam i vas koji još niste zaboravili svoju crkvu u kojoj ste kršteni, u koju ste toliko puta dolazili, da u skladu sa svojim mogućnostima, svojim prilozima pomognete kako bismo ovaj posao dovršili. 

Uz srdačan pozdrav!   Fra Ivo ORLOVAC, župnik 

Wednesday, June 10, 2015 Josip Anušić Najave 31621
Proslava zaštitnika naše župe, sv. Vida, bit će u nedjelju 14. lipnja 2015., dakle, dan prije zbog lakšeg dolaska bivših, iseljenih, župljana. Svetu misu predvodit će fra Josip Božić, dugogodišnji gvardijan na Petrićevcu.
Friday, June 26, 2015 Josip Anušić Najave 32006
Najava: Na Gajiću u nedjelju 28.6.2015. proslava sv. Petra i Pavla u 10.30 sati. To je pučka misa za sve župljane i u isto vrijeme neće biti mise u župnoj crkvi. Svi znamo da je svetkovina apostolskih prvaka, svetih Petra i Pavla, 29. lipnja i ove godine to pada na dan ponedjeljak. Naš župnik, fra...
Monday, July 27, 2015 Josip Anušić Najave 31998
Gospa od Anđela ove 2015.g. dolazi na nedjelju. Proslava ovoga našega drugoga zaštitnika župe bit će u nedjelju 2.8. u 10.30 sat i, što je pogodno zbog mnogih iseljenih, a misno slavlje predvodit će biskup dr. fra Marko Semren, pomoćni banjolučki biskup. Napominjem i poziva se svaka dobra duša na...
Thursday, October 08, 2015 Josip Anušić Najave 32081
Subota 31.10. 2015. Dikevci, u 10.30 sati Gajić u 16.00 sati Nedjelja 1.11.2015. Svi Sveti Bijeda u 10.30 sati Crkvine 14.00 sati

Prilozi za potrebe župe, održavanja crkve, grobalja i dr. potrebe za rad župe i župnika. Dakle, oni koji ovamo dolaze, mogu kao i do sada, svoje priloge dati bilo u župnom uredu, bilo na grobljima. A oni koji žele mogu također uplatiti svoj prilog na račun:
ŽUPA SV. VIDA MUČENIKA BARLOVCI, BANJALUKA. Broj računa za uplate u valuti EURO: BA 39 3383 5048 5698 5643
Račun je otvoren kod
UNICREDIT BANK D.D. Poslovnica BANJALUKA, I. krajiškog korpusa 39 UNCRBA 22.
Potrebno je još navesti za što darujete svoj prilog (npr." Za župu" ili "za groblje Crkvene")
Rimokatolički župni ured BARLOVCI
Ramići 110
78 215 Dragočaj
Tel:+387 (0) 51 368 088
Župnik Fra IVO ORLOVAC, možete kontaktirati na slijedeći način. Mobitel **387 61 167 419.