Foto reportaže s nekoliko grobalja župe Barlovci

Kreirano: Četvrtak, 06 Studeni 2014 Napisao/la Josip Anušić

Crkvene, misa na Svi Sveti s pogledom na okolicu

Crkvene, prekrasan pogled na prostor cijele župe, pa i dalje. Lijep je i pogled na Crkvene. Ovo starodrevno groblje iz predturskih vremena, ima svoj šarm, neko dostojanstvo, pravo duhovno ozračje. Spona neba i zemlje, kao što je to i sama svetkovina Svih Svetih.

Bijeda, misa na Svi Svete

Mnogo poznatih lica nakon mnogo godina. Kako su nas živi okupljali, tako i sada kada su, nadamo se i vjerujemo, kod Gospodina u svjetlosti, okupljaju nas na ugodna druženja. Pokoj vječni pokojnicima, a nama Gospodine daj tako živjeti da te zavrijedimo jednom zajedno s njima slaviti i hvaliti.

Matoševci, Batkovića groblje samo obilazak 2.11.2014., nije bilo mise

Matoševci 20km od Banje Luke u župi Barlovci. Kuća i okućnica moje pokojne matere, kao i groblje za njihovo, sada, nepostojeće selo. U najboljem stanju je ova prva kuća susjeda Mate Batković.

Gajić, misa na Dušni dan

Groblje Gajić, najmlađe u župi Barlovci. Pred rat proširivano, a najviše sudjelovali u proširenju oni kojih pripadaju Crkvene. Međutim, sada se događa da u ovo groblje rijetko se ukapaju koji su sdjelovali u njegovu proširenju. Čak, evidentno je nekoliko iskapanja zemnih ostataka i prenošenje u Hrvatsku, u mjesta gdje žive članovi obitelji. Fra Dujo je predvodio misno slavlje i molitvu opjela.

Slike tuge - serijal fotki sa svih naših grobalja

Svi Sveti iz Barlovačke župe s groblja Crkvine koje potječe iz predturskog vremena. Ove godine dominiraju fotke koje sam nazvao "slike tuge". Pregledavajući i sami ćete primijetiti da dominiraju fotografije s motivom napuštenog i / ili ruiniranog ukopnog mjesta. Na našim grobljima sve više je takvih grobova, koji se ne održavaju i koje nema tko održavati, a na ponekim ima zapaljen lampion, najvjerojatnije od neke "dobre dušice" koja također sažalijeva takvu sudbu pa je zapalila lampion i izmolila "pokoj vječni daruj im Gospodine. Svjetlost vječna neka im svijetli. Počivali u mirom Božjem. Amen."

Nadam se da će sa zanimanjem biti pogledane ove fotografije. Pozdrav do slijedećeg događanja.

Hitova: 34391

OVDJE SU:

Imamo 134 gosta i nema članova online