Vazmeno bdjenje Vellike subote

Kreirano: Nedjelja, 17 Travanj 2022
Napisao/la Josip Anušić

vel sub1Poštovani vjernici, svi oni koji su primili jedan od sakramenata u ovoj crkvi i svi prijatelji župe Barlovci SRETAN VAM USKRS. Isus je umro na Veliki petak i kada su njegovi neprijatelji pomislili da su se riješili prijetnje za svoje planove i položaje: "Bolje da jedan umre za narod, nego da sav narod propadne." Dođe nedjelja Uskrsa, uskrsno jutro, kada rano ujutro žene bijahu svjedocima najvećega događaja u povijesti: Uskrsnuća od mrtvih. Otrčale su to prenijeti apostolima, ali nisu im povjerovali. Samo kod svojice je malo "zatitralo" pa su i oni požurili do kamenoga grobba da se sami uvjere. I uvjeriše se prvo njih dva, a onda i ostali kojima je to dano. I tako je do dana današnjeg.

Opširnije: Vazmeno bdjenje Vellike subote

Stranjansko-matoševački susreti

Kreirano: Subota, 30 Srpanj 2016
Napisao/la dr.fra Velimir Blažević

stranjani 1Ovogodišnji Susreti Stranjančana i Matoševljana, trinaesti po redu, održani su 30. srpnja. Sudionika je bilo nešto manje nego prošle, a pogotovo manje nego ranijih godina, ukupno negdje oko 120-130 osoba. Dio njih je iz Hrvatske i nekih drugih europskih država došao 29. srpnja, neki i tijekom tjedna, a dio ujutro ili tijekom dana 30. srpnja. Glavna i najbrojnija zajednička okupljanja su bila kod križa u Ljevarima na svetoj misi 30. srpnja u 10,30 sati, i na druženju i zabavi u bari Angele Mijatove istoga dana predvečer. Na svetoj misi koju je slavio novi župnik u Barlovcima, fra Ivo Orlovac, koji je na toj službi naslijedio fra Duju, bilo je oko 75 osoba, a u Angelinoj bari oko 50-60. Neki su bili ili samo na prijepodnevnoj svetoj misi, ili samo na poslijepodnevnom i večernjem druženju, a većina njih i na jednome i na drugome.

Opširnije: Stranjansko-matoševački susreti

Blagoslov polja za Stranjane i Ojdaniće

Kreirano: Nedjelja, 08 Svibanj 2016
Napisao/la dr.sc. fra Velimir Blažević

Na Odjanića brdu, kod kapele, obavljen je u nedjelju, 8 svibnja, poljski blagoslov za sela Ojdaniće i Stranjane. Kako je vrijeme bilo vrlo lijepo, blagoslovu i svetoj misi prisustvovalo je 30-ak osoba, za ovdašnje prilike zadovoljavajući broj, ne samo iz Ojdanića i Stranjana, nego i iz obližnjih okolnih sela, Orlovca, Motika, Matočevaca, a nekoliko ih je stiglo i iz Hrvatske.

Opširnije: Blagoslov polja za Stranjane i Ojdaniće

Blagoslov polja u Matoševcima

Kreirano: Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Napisao/la dr.sc.fra Velimir Blažević

Na 1. svibnja, kao što je uobičajeno, blagoslov polja za Matoševce održan je na Batkovića groblju. Iako je vrijeme bilo hladno i kišovito, na blagoslovu je sudjelovalo više od 40 osoba, što je bilo iznenađujuće. Jedino je moglo biti više Batkovića, a od Matoševljana najviše je bilo Majdandžića i Debeljaka. Uz mještane, većina ih je došla iz Hrvatske: Zagreba, Zadra, Čepina. Sam blagoslov je, zbog kiše, obavljen po skraćenoj verziji, tako da sve skupa nije trajalo više od jednoga sata.

Tko je želio, poslije mise je župniku fra Duji dao svoj prilog za blagoslov, a potom se pošlo na „svraćanje“, najviše kod Josipa i Mile Debeljaka, sinova Petrovih, i kod Borislava i Ljilje Blažević.

Uskrs u našoj župi uz jedno krštenje

Kreirano: Nedjelja, 27 Ožujak 2016
Napisao/la Josip Anušić

Uskrs u župi Sv. Vida veseo i radostan, raspjevan i nasmijan. Pravo proljetno vrijeme, ali i veliko vjerničko srce nazočnih župljana, nešto pristiglih i više domicilnih, stvorili su pravo Vazmeno ozračje prihvaćanja, zbližavanja i optimizma. Posebno veseo i radostan, i dugo ćemo ga svi pamtiti, bio je za mladi bračni par Lea r. Lovrenović i Dejan Princ koji su krstili svoje drugo dijete, curicu, Ivanu. Ponosni kumovi male Ivane su Željka i Branislav Todorović. Nakon mise, naravno, kuckanje jajima, čašćenje rakijom, ali i dvostruko slavlje za obitelji baka i djedova, teta i ujaka Princ i Lovrenović. (FOTO GALERIJA -klik na ova slova)

Opširnije: Uskrs u našoj župi uz jedno krštenje

OVDJE SU:

Imamo 14 gosta i nema članova online