Slike tuge 2014.

Kreirano: Srijeda, 05 Studeni 2014
Napisao/la Josip Anušić

Na našim grobljima sve je više mjesta. Grobove više nema tko održavati. Što visi to i otpada, što je napuklo, puco do kraja. Stari križevi i stari kamenovi koji su označavali imena ukopanih, sada  prevrnuti ili nagaženi.

Svi Sveti 2014. na grobljima naše župe

Kreirano: Subota, 01 Studeni 2014
Napisao/la Josip Anušić

groblje CrkveneMisa na groblju Bijeda bila je u 10.30, a na Crkvenama u 14.00 sati. Prije mise bila je mogućnost moljenja opjela na grobovima pokojnih. Došlo je mnogo iseljenih župljana Barlovčana. Ipak, dojam o nešto manjem broju nazočnih moguće je objasniti time što su neki stariji umrli u iseljeništvu i tamo sahranjeni pa ih sada obitelji posjećuju po grobljima drugih država i to su sada groblja roditelja, a grobove djedova i pradjedova ne može se istovremeno obići te oni ne rijetko budu prepuštena zarastanju i zapuštanju. 

Opširnije: Svi Sveti 2014. na grobljima naše župe

Potkategorije

 • Edita Topić

  EDITA TOPIć - ovdje piše eseje, priče, pjesme potaknute uspomenama našeg rodnog kraja. Supruga i majka, živi u Vancouveru, Canada. Zaljubljenik u narodne nošnje i plesove, aktivna članica KUD-a. Angažirana u župi i s tolike daljine rado sudjeluje u humanitarnim akcijama za pomoć Banjolučanima. Inače rođena Lukenda, rođena i živjela u Budžaku, ali nikad nije gubila kontakta s Lukendama u Barlovcima, po udaji "postaje" Dragočajka.

 • Preuzeto
  Donosimo neka vrijedna razmišljanja drugih autora ili ulomke bilo s interneta ili tiskovina. Teme koje ćete naći ovdje smatramo pristalim i želimo da ih i drugi pročitaju i zajedno s nama o njima razmišljaju i komentiraju.
 • Hod u vjeri
  Ova kategorija je započela s postavljanjem fra Jurine knjige koju je za elektronsko objavljivanje priredio Marinko Orlovac. Ovdje će u buduće biti novih zgoda, nastavaka,  "Hoda u vjeri". Pozivam vas da i sami predlažete i šaljete materijale.
   
  "Radostan sam sto mogu ponuditi kompletno djelo fra. Jurice Šalića na internetu. Istovremeno sam i tužan zbog njegovog zdravstvenog stanja.

  Zahvaljujući ljubaznosti i nesebičnosti autora možete ovdje pogledati kompletnu elektroničku verziju knjige 'HOD U VJERI' ." - Marinko ORLOVAC

   

  Knjiga "S BANJALUČKIH STRANA" nastala je iza rata i mnoge teme, ovdje opisane, potaknute su baš njime. Plan je da knjigu u cijelosti prenesemo na ove stranice. Nadamo se da će nam i uspjeti.

  Ovaj ogromni posao prepisivanja preuzela je na sebe g-đa Edita Topić sada nastanjena u Kanadi.

  Zahvaljujemo autoru knjige, fra Juri na dopuštenju da se knjige mogu prenijeti na internet.

   

 • Ivan B.

  IVAN BLAŽEVIć - redovito piše na ovim stranicama. Teme njegovih priča i pjesama uzete su iz prošlosti, kako osobne tako i naših krajeva. Također, trudi se pisanom riječju dokučiti naše ljude, njihove zgode i nezgode, strahove i probleme, u susretu s drugim kulturama i podnebljima, zemlju (zemlje) u kojima su završili naši ljudi kao prognanici. Svi ga poznajemo po pričama o Peri B. izbjeglici nastanjenom u Australiji.

 • Refleksije
  JOSIP ANUŠIĆ - Webmaster ovih i još nekoliko stranica. Urednik, Primus inter pares (prvi među jednakima), kolegijalnog uredništva, svih vas koji sudjelujeta u oblikovanju ovih stranica sadržajno ili izgledom. Mnogo toga vrtim po glavi potaknut raznim zgodama iz svog života ili nekim događajima u okolini. Nešto od toga što uobličim objavit ću ovdje. Vas molim za osvrte i možda sugestije, ali ako imate i vlastita razmišljanja o sličnim ili temama koje smatrate prioritenijim, samo pišite!
  Otvorit ćemo i za vas novu kategoriju ovdje na stranicama.
 • Foto galerije

  Foto galerije, a neki kažu web galerije, nizovi fotografija s nekih događanja gdje to bude dostupno i moguće.

OVDJE SU:

Imamo 197 gostiju i nema članova online