Informacije župnika fra Ive o gradnji kapele na Crkvenama

Kreirano: Subota, 30 Ožujak 2019 Napisao/la Josip Anušić

(Barlovci, 30.3.2019.) - Župnik župe Barlovci, fra Ivo, napisao nam je priopćenje vezano uz gradnju kapele na Crkvenama s namjerom da ova riječ dopre do svih bivših i sadašnjih župljana, do svih ljudi dobre volje koji odaju počast i obilaze grobove svojih pokojnika na svim grobljima naše župe, a naročito groblja Crkvene. Pročitajte u nastavku cijelo priopćenje:

"Prošle smo godine najavili da planiramo sanirati kapelicu na groblju Crkvene. Smatrali smo nužnim promijeniti krov, te izgraditi nadstrešnicu za slavljenje svete mise. U tu smo svrhu prikupili određenu svotu novca, te smo smatrali da time možemo krenuti u navedeni posao. Ovih smo dana to i učinili. Međutim, kad smo kapelicu razotkrili, uvidjeli smo da su zidovi u vrlo lošem stanju. Izvršili smo i pregled temelja, te smo zaključili da su oni prilično ispucali. Kapelica je građena nakon zemljotresa, a stariji se dobro sjećaju da je tada bilo uistinu teško doći do materijala, posebno cementa i željeza. Jednom riječju: nakon gotovo pedeset godina kapelica je 'dala svoje'.

Zato smo odlučili s prikupljenim novcem uraditi slijedeće: porušiti zidove, oko postojećih temelja iskopati i saliti nove temelje, te nanovo početi zidati kapelicu. Radovi su u tijeku. Naravno, ovo je informacija, ali također i poziv svima koji se mogu i žele uključiti: da svojim prilozima pomognu izgradnju ove kapelice. Napominjem također: groblje je već prije ograđeno, prošle je godine put do groblja asfaltiran, te bi izgradnjom ove kapelice ovo groblje imalo sasvim pristojan izgled. Valjda ne treba napominjati da je ovo najveće groblje u našoj župi, te jedno od najstarijih u ovom kraju.

Svima koji su svojim dosadašnjim prilozima pomogli izgradnju ove kapelice, a također i onima koji će to činiti ubuduće, iskrena hvala."

Hitova: 13027

OVDJE SU:

Imamo 182 gosta i nema članova online