Uskrsna poruka biskupa Komarice i biskupa Semrena

Kreirano: Ponedjeljak, 25 Travanj 2011 Napisao/la www.biskupija-banjaluka.org

Iz poruke dvojice banjolučkih biskupa povodom Uskrsa.

Imamo i mi kršćani (katolici i pravoslavni) u ovoj zemlji i ovog Uskrsa, ali i svakog dana, zasigurno prilika pokazati na djelu svoju vjerodostojnost. Ima oko nas mnogo potrebitih, i na duši i na tijelu! Ima oko nas mnogo obespravljenih, odbačenih, zapuštenih, prezrenih, ojađenih – i među muškarcima i među ženama, među starima i mladima, među djecom i dojenčadi. Ima nažalost i ne mali broj onih najnemoćnijih i najnevinijih, koje Bog Stvoritelj zove u život i u sretnu vječnost, a osporava im se pravo da se rode i da uđu u život, ne samo vremeniti nego i vječni! Ima oko nas sigurno mnogo gladnih i željnih kruha i ruha, a ponajviše Božjega duha, duha ljubavi, utjehe i milosrđa!

Svi oni imaju pravo na našu pomoć, na naše otvoreno srce, utješne riječi i ispružene ruke! Ne bismo se smjeli oglušiti o njihove vapaje, ako istinski proslavljamo Kristovo uskrsnuće! Zacijelo su nam dobro poznate Isusove riječi kako će nas sve On prosuđivati: „Meni ste učinili, koliko ste učinili jednom od ove moje najmanje braće... Ni meni niste učinili koliko niste učinili jednom od ovih najmanjih“ (Mt 25,40.45).

Molimo zato uskrslog Krista da nam dadne nove snage i svjetla da s njim zajedno još odlučnije i učinkovitije izgrađujemo civilizaciju ljubavi, zaustavljajući tako ujedno pogubni utjecaj civilizacije smrti, koji se osjeća na svakom koraku i koji itekako ugrožava našu osobnu i zajedničku vremenitu i vječnu sreću!

Uskrsli Krist nas zove u vječni, sretni život. Želimo Vam svima da se bez dvoumljenja i posvema odazovete tom njegovom spasonosnom pozivu! Amen! Aleluja!

Braći svećenicima i redovnicima, sestrama redovnicama i svim drugim Kristovim vjernicima – u Domovini ili u tuđini – od srca želimo SRETAN USKRS. Aleluja!

Biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica
Pomoćni biskup banjolučki mons. dr. Marko Semren


Hitova: 16127

OVDJE SU:

Imamo 138 gostiju i nema članova online