CB Online

Nijedno
PHP : 5.3.10
MySQL : 5.0.95-community
Vrijeme : 00:56
Caching : Isključen
GZIP : Isključen
Članova : 151
Sadržaj : 303
Web Linkovi : 9
Posjete Sadržajima : 890038
Dobrodošli, Gost
Molimo vas Prijava ili Registracija.    Izgubljena šifra?

Buduænost
(1 pregledavam) (1) Gostiju
Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
We welcome all new members and hope to see you around a lot!
Idi na dnoStranica: 12345
TEMA: Buduænost
Buduænost Prije 5 Godina  
Evo nove teme na forumu., Buduænost. Šta mislite o buduænosti u osobnom planu i opæenito kad se tièe cijelog svijeta i okolice . Jeste li optimisti ili pesimisti ili nešto izmeðu. Kakve promjene oèekujete, jer promjene æe sigurno doæi jer sve se kreæe i mijenja. Nema stanja mirovanja, no status quo.
Ja, što se tièe cijelog svijeta nisam baš neki optimista. Mislim da æe biti nekih vrlo velikih promjena ali vjerojatno promijena koje neæe baš biti ugodne. No o detaljima drugi puta. Da vidimo šta vi mislite
ivan
Senior Boarder
graphgraph
Korisnik offline Klikni ovdje za pregled profila korisnika
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.

Odg: Buduænost Prije 5 Godina  
O.K. da samo pitam ...jel mora biti nesto ozbiljno ili sa dodatkom sale..vise mi se tako svidja..nemojmo biti previse ozbiljni..?????
zorica
Junior Boarder
graphgraph

Uf..vidi mene "nemojmo"---cista knjizevna rijec za blisku buducnost..
Jesam li profulala temu....?????
zorica
Junior Boarder
graphgraph

Nemaš šta pitati Zoki. Piši šta ti hoæeš i kako hoæeš o ovoj temi. Šta bilo i bilo tko. Sve je dobrodošlo.
ivan
Senior Boarder
graphgraph

Tema - buduænost.
Buduænost ne donosi ništa dobro. Uzrok tome je ljudski, državni i druge vrste egoizma.
Bogatiji æe biti još bogatiji, a siromašni još siromašniji.
Radnih mjesta æe biti sve manje. Tehnika je u zadnjih 100 godina donijela toliko inovacija
i život bi trebao da die na bolje.
Meðutim upravo se dešava obrnuto. Tehnika služi samo pojedincima da budu jos bogatiji a ne da svima bude dobro.
Komunizam nije bio dobar ali i kapitalizam srlja u propast.
Tesla je eto htio da napravi da svi možemo besplatno koristiti struju, ali su ga zli i zavidni ljudi sprijeèili u tome, jer zašto da narod dobije nesto džabe kad je bolje da se naplaæuje i bogati pojedinac.
I takvo ponašanje ne uzima kraja.
Ovdje u Njemaèkoj sprjeèavaju da se uvede takozvana minimalna plata koja bi bila dostojna èovjekovog rada 8 sati dnevno. A zašto - kapitalistièki egoizam.
Neki ljudi ovdje i pored svoje plate moraju da uzimaju dodatnu socijalnu pomoæ jer sa platom ne mogu pokriti troškove života. Katastrofa!
Ratovi su povijesna pojava koji su bili i bit æe ih i u buduænosti.
Ako se ovako nastavi (a nastavlja se) nismo daleko ni od jednog velikog vjerskog rata izmeðu Krsæanstva i Islama.
I kako danas mnogi posjeduju atomske bombe nije teško pretpostaviti kakav æe biti taj rat i ishod takvog rata.
Svijeta je sve više a problemi se nagomilavaju i niko ih ne rješava.
U ovom svijetu ionako ne štima apsolutno ništa.
Uzrok svim zlima ovoga svijeta su èovjekova glad za “više”, a to “više” nema kraja ni granica.
Jedini moguæi izlaz iz sveg kaosa je povratak vjeri (pri tome mislim na vjeru u Isusa Krista).
Meðutim poznavajuæi èovjekovu prirodu moja prognoza za buduænost je sledeæa:
Buduænost donosi katastrofu za sve nas!
Usklicnik
Junior Boarder
graphgraph

Nažalost što se tièe svijeta i ja mislim kao Uskliènik. Život pojedinca u današnjem svijetu je sve više teži i kompliciraniji umjesto da s razvojem tehnike bude suprotno. Za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba potreban je enorman rad i trud pod okolonostima koje su vrlo bliske onima u feudalizmu ili èak robovlasništvu.
Uzmimo npr. samo jednu kuæu kao nešto najosnovnije za jednu obitelj. U stara doba kuæa, dostojna onog vremena mogla se imati, napraviti relativno lako. Danas, na zapadu za otplatu jedne prosjeène kuæe potrebno je teško raditi jedno 30 godina. Uz kuæu kao nešto osnovno dolaze razna osiguranja za ovo ili ono, školovanje i podizanje djece koje je ogormna investicija. Tako da je prosjeèan èovjek od prvog dana stupanja u radni odnos u stalnom stresu i preši jer nemoguænost zarade bitno menja životni stil. Kad èovjek na zapadu finncijski bankrotira gotovo u pravilu ga napušta i obitelj.
S danaènjom tehnikom da su stvari drugaèije ureðene bilo bi dovoljno raditi možda desetak godina a ostatak vremena provesti u nekim drugim aktivnostima usmjerenim na sopstveno duhovno i mentalno uzdizanje. No, današnji sistemi to nikad neæe dopustiti. Pojedinca se drži pod stalnim pritiskom i strahom da bi ga se lakše kontroliralo jer osoba koja je prije svega materijalno obezbjeðena i neovisna postaje na neki naèin opasna za sam sistem. Postavlja razna pitanja, traži promjene, ima dovoljno vremena da misli, a to nijedan sistem ne voli. Sistem uvijek želi biti iznad mase jer svaki sistem i postoji da bi kontrolirao tu istu masu.
Buduænost ne izgleda baš ružièasta s mog stanovišta jer preša æe biti sve veæa i veæa dok to sve jednom ne eksplodira. Svijet je u svojoj povijesti imao tih nekih eksplozija manjih ili veæih a ta neka sljedeæa velika eksplozija mogla bi biti jedna od najveæih koju je svijet ikad vidio.

Nastavak slijedi...
nebojte se, nije sve tako crno. to mene danas malo boli stomak pa je sve u nekom tamnom koloritu
ivan
Senior Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345