Nažalost što se tièe svijeta i ja mislim kao Uskliènik. Život pojedinca u današnjem svijetu je sve više teži i kompliciraniji umjesto da s razvojem tehnike bude suprotno. Za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba potreban je enorman rad i trud pod okolonostima koje su vrlo bliske onima u feudalizmu ili èak robovlasništvu.
Uzmimo npr. samo jednu kuæu kao nešto najosnovnije za jednu obitelj. U stara doba kuæa, dostojna onog vremena mogla se imati, napraviti relativno lako. Danas, na zapadu za otplatu jedne prosjeène kuæe potrebno je teško raditi jedno 30 godina. Uz kuæu kao nešto osnovno dolaze razna osiguranja za ovo ili ono, školovanje i podizanje djece koje je ogormna investicija. Tako da je prosjeèan èovjek od prvog dana stupanja u radni odnos u stalnom stresu i preši jer nemoguænost zarade bitno menja životni stil. Kad èovjek na zapadu finncijski bankrotira gotovo u pravilu ga napušta i obitelj.
S danaènjom tehnikom da su stvari drugaèije ureðene bilo bi dovoljno raditi možda desetak godina a ostatak vremena provesti u nekim drugim aktivnostima usmjerenim na sopstveno duhovno i mentalno uzdizanje. No, današnji sistemi to nikad neæe dopustiti. Pojedinca se drži pod stalnim pritiskom i strahom da bi ga se lakše kontroliralo jer osoba koja je prije svega materijalno obezbjeðena i neovisna postaje na neki naèin opasna za sam sistem. Postavlja razna pitanja, traži promjene, ima dovoljno vremena da misli, a to nijedan sistem ne voli. Sistem uvijek želi biti iznad mase jer svaki sistem i postoji da bi kontrolirao tu istu masu.
Buduænost ne izgleda baš ružièasta s mog stanovišta jer preša æe biti sve veæa i veæa dok to sve jednom ne eksplodira. Svijet je u svojoj povijesti imao tih nekih eksplozija manjih ili veæih a ta neka sljedeæa velika eksplozija mogla bi biti jedna od najveæih koju je svijet ikad vidio.
Nastavak slijedi...
nebojte se, nije sve tako crno. to mene danas malo boli stomak pa je sve u nekom tamnom koloritu